De Adviseur:

Erna Luttik

Erna is als psycholoog afgestudeerd in beroepskeuze, loopbaanbegeleiding en personeelsselectie. Zij is registerpsycholoog NIP arbeid- en organisatie. Ze is haar loopbaan gestart als maatschappelijk werker in jongerenopvang.

 Ervaring: Assessmentpsycholoog voor allerlei branches, o.a. in de Bouw, Onderwijs, bij mensen met een fysieke handicap en in re-integratiebedrijven; lesgegeven aan Hbo Toegepaste Psychologie en bij vormingsjaren, stagebegeleider, trainer energiemanagement en wetenschappelijk onderzoeker. Alle studiekeuzeonderzoeken worden gedaan onder haar verantwoordelijkheid en supervisie.

Erna zegt:“Iedereen heeft een eigen talent: dingen die bij je van nature doet of die je met gemak kunt leren!. Ik heb inmiddels honderden mensen gesproken over hun loopbaan en heb gezien hoeveel plezier werk kan geven, maar ook hoeveel frustratie het geeft als je werk je niet bevalt of het niet lukt. Helemaal als je nog jong bent is het lastig. Er zijn zoveel keuzes en je weet nog niet waar je goed in bent. Ik hoor vragen als ‘Wat wil ik nou eigenlijk? En kan ik het wel? Ben ik gemotiveerd genoeg?

Het helpt echt om dit allemaal uit te zoeken met een professional, die tijd voor je neemt, open naar je kijkt en goede instrumenten in kan zetten. Want alleen met een interessetestje van internet ben je er niet. Vaak zeggen mensen: ‘hoe weet je dit allemaal  in zo korte tijd?’. Dat is het leuke van mijn vak: een profiel schetsen van iemand, en daarmee een goede keuze gaan maken.”