Wat kost een studieswitch?

Zo’n 30% van de Hbo-ers stopt in het eerste jaar van de studie, waarvan een deel meteen switcht naar een andere school, of andere sector of andere studie en 20% even helemaal stopt. Mbo-ers stoppen vaker dan mensen die van Havo of Vwo komen. Uiteindelijk haalt maar de helft van de Hbo-ers een diploma binnen 5 jaar. Vrouwen doen het daarbij beter dan mannen. Reden dus om goed na te denken over welke studie je start. Naast de frustratie kost studievertraging ook gewoon geld!

Lees meer »

Maak wat moois van je tussenjaar!

Je diploma gehaald en nu even een jaar er tussenuit? Super! Maar wat ga je doen? Veel jongeren nemen een tussenjaar om aan hun studiekeuze te werken. Super, maar die komt niet vanzelf. Geregeld zien we aan het eind van het tussenjaar jongeren die het nog steeds niet weten. Hoe beleef je een effectief en leuk tussenjaar waar je met veel plezier op terugkijkt?

Lees meer »

Druk en actief!

Ik ben druk en actief! Ik heb echt geen geduld om lang in de boeken te zitten”. De jongen bij mij op kantoor heeft het helemaal gehad met saaie juridische teksten.

Lees meer »