Druk en actief!

Gepubliceerd op 3 augustus 2017 om 14:31

Ik ben druk en actief! Ik heb echt geen geduld om lang in de boeken te zitten”. De jongen bij mij op kantoor heeft het helemaal gehad met saaie juridische teksten.

Druk en actief!

Ik ben druk en actief! Ik heb echt geen geduld om lang in de boeken te zitten”. De jongen bij mij op kantoor heeft het helemaal gehad met saaie juridische teksten. Hij dacht in een ondernemersopleiding te komen, maar moest toch heel wat stevige boeken doorwerken bij Hbo Bedrijfskunde MER. Op de middelbare school kwam hij er wel zonder veel te leren – even pieken vlak voor een schoolonderzoek en dan lukte het wel, maar nu in het HBO is dat niet meer genoeg. Hij is zijn studie gestopt en wil switchen. ‘ik wil wel iets met sport en ik heb aan de politie gedacht’. Al pratend blijkt hij een ondernemend type dat al heeft geleerd om leiding te geven bij de scouting en bij de supermarkt. Op de lagere school is ooit ADHD langs gekomen als optie, maar hij heeft er verder niets mee gedaan. Ik ga met hem aan de slag om te zien wat iemand hij is, wat hem interesseert en waar zijn talenten liggen en adviseer hem om de ADHD verder te onderzoeken: hij heeft last van de onrust in zijn hoofd en zou graag beter kunnen leren en plannen. Maar we zoeken ook naar een richting met veel beweging in het werk. Hij gaat weg met info over Hbo weg- en waterbouw en Small business – heel verschillend maar allebei mogelijk! Benieuwd waar hij volgende week mee terug komt…..